1/2 kg lososa
2 lžičky olivového oleje
2 lžičky citronové šťávy
sůl, pepř
2 stroužky drceného česneku
kapary
Lososa nakrájíme na 4 porce široké asi 1,5 cm. Obě strany potřeme olivovým olejem a citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem.
Grilujeme na roštu 4 - 6 minut. Pokud je porce silnější než 3 cm, během grilování jednou opatrně obrátíme.
Týna 25.07.23, 22:03
1.
Grilovaný losos, to je něco moje, to zase jo. A pak ho ještě pokapat citronem a nebo dát na vršek rozmarýn a dát ještě na 5-7 minut do trouby pořádně zapéct. Takovou dobrotu si dávám čas od času v restauraci, doma se mi s tím nechce prackovat.
Olga 27.07.23, 20:19
2.
Teda vy nejste schopná si tak jednoduché jídlo udělat doma jo? Tak to mi teda neříkejte. Jak dlouho vaříte v kuchyni, to mi teda povězte. Já znám hodně lidí, ale uvařit lososa umí snad každý z nich. TO je začátečnické jídlo.
Týna 27.07.23, 20:19
3.
Domnívám se že to není ani tak o tom že bych to neuměla, jako spíš že na smažení a na vaření ryb prostě doma nemám dostatek kvalitního vybavení. KDybyste byla Olgo tak laskavá a poslala mně nějaký odkaz na to kde sehnat kvalitní nádobí.
Olga 27.07.23, 20:20
4.
Ale zajisté, od toho je tady moje osoba. Já často nakupuji titanové nádobí na internetu, nejčastěji asi využívám internetové domácí tuzemské obchody které nabízí širokou škálu produktů sloužící v kuchyni za výhodné ceny, často ještě zlevněné na polovinu. Doménu kterou na nákup využívám posílám zde: https://www.zgastro.cz/3-titanove-nadobi